Ljud

I veckan har jag ägnat mig åt nästa uppgiften som innebär att spela in ljud. Jag skulle skapa tre ljudfiler som skulle innehåller ljud inomhus och utomhus samt en sång. Dessa ljud skulle även ett barn kunna känna igen. Här har jag försökt att ta hänsyn till barnen på förskolan som jag jobbar på.

Inomhus valde jag ljud som jag uppmärksammade att barnen reagerade på, såsom ett igångsatt torkskåp, ett skötbord som hissas ner/upp, en telefon som ringer, ljudet ifrån vattenkranen när den sätts på och ytterdörren som hörs inne när någon kommer in.

Utomhus är barnen omgivna av en mängd olika ljud, då vår förskola ligger mitt i centrum i Eslöv. Det var lite svårare att fånga in dessa ljud för sig själv. Här hörs det ljud ifrån körande bilar, en grind som öppnas och stängs, ett trafikljus som ligger nära förskolan och som en del barn går över med sina föräldrar på väg till förskolan. Därtill spelade jag även in ljud ifrån kråkfåglar som vi hittar många av på vår förskolegård när vi går ut med barnen. Dessutom hörs tåget ofta när vi är ute på gården eller på utflykt, något som jag också spelade in.

Slutliga ljudet som skulle spelas in är en sång, där jag valde att sjunga ”Imse Vimse Spindel”.

Alla dessa ljud har jag spelat in med min mobiltelefon (OnePlus 6) med en redan förinstallerat App som heter ”Inspelning”. Sedan har jag flyttat över ljudfilerna till datorn. Här behövde jag klippa till vissa ljud med programmet ”Audacity”. Därefter satte jag ihop filerna med programmet ”Helium Audio Joiner” och döpte filerna till sång, inomhus och utomhus. Dessa tre ljudfiler la jag upp på Soundcloud.com på ett eget konto som jag skapade.

Nedan hittar ni länken till de beskrivna ljuden:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: